Praktijk voor coaching

Coaching voor professionals

Medewerkers zijn het kapitaal van de organisatie.

‘Een vitale en flexibele organisatie vraagt om veerkrachtige medewerkers’

Heb je toppers in je team?

Hoogopgeleid, slim, gezond en bevlogen? Dat is fantastisch. Alleen zit je nu even met je handen in het haar en zoek je een coach. Want ambities zijn mooi. Alleen leert de praktijk helaas dat er een omslagpunt kan zijn. Dan lopen je beste medewerkers tegen grenzen aan. Dat is tijdelijk niet erg. Na een periode van herstel komt het meestal wel goed. Soms niet. Dan zitten oude patronen in de weg. Of blijken er vastgeroeste trauma’s in het lijf te zitten. Als werkgever gun je iedereen het beste en wil je steun kunnen bieden. Niet zomaar een luisterend oor, maar een coach die de combinatie aanpakt tussen persoonlijke eigenschappen, de context en vastzittende patronen.

Resultaten

N

Ze ontdekken hun eigen gebruiksaanwijzing. Er ontstaat meer inzicht in eigen functioneren, krachten en huidige belemmeringen. Van daaruit ontstaan inzichten en vaardigheden om anders met situaties om te gaan.

N

Ze krijgen meer inzicht in wat zij belangrijk vinden en wat ze nodig hebben om goed voor zichzelf te zorgen. Als je weet wat je echt belangrijk vindt, en daar invulling aan kan geven in je werk en/of privé, ontstaat zingeving. Dit vergroot het werkplezier en geluk zowel op werk als privé.

N

Vanuit ontspanning ontstaat meer rust en overzicht. Met stress klachten wordt beter omgegaan en een burn-out kan worden voorkomen.

Wat zeggen anderen…

Ik wist niet meer hoe alles goed zou kunnen komen. Ik ervaarde een intens gevoel van verdriet. Ik was aan het overleven en voelde mij uitgeput.  

Door de sessies met Cora heb ik meer rust in mijn leven gekregen, voel me wijzer en weer gelukkig.

De behandeltechniek vond ik inspirerend, intens en verhelderend.  

Cora straalt rust en kalmte uit en ze luistert echt. 

Cindy, directiesecretaresse

Wie ben ik om te helpen?

Ik ben Cora. Ik ken de situatie als geen ander. Vastzitten in denken en doen. Het maakte me gefrustreerd en ongelukkig. Ik dacht: ‘is dit nu het leven nu? Dit moet toch anders kunnen!?’ Ruim 10 jaar geleden is mijn zoektocht begonnen naar de antwoorden op deze vragen.

Ik ben leergierig en houd van afwisseling. Vanuit mijn achtergrond als consultant weet ik ook wat veranderen betekent in een zakelijke werkomgeving.

Ik kwam tot ontdekking dat er veel meer is dan denken en doen. Ons lichaam is ook een meetinstrument. Hierdoor kan ik beter observeren wat er in mezelf gebeurt, en in de interactie met anderen, zowel op werk als privé. Er ontstaat als het ware een actieve binnenwereld. Vanuit deze binnenwereld hebben we elk moment de mogelijkheid anders te reageren.

Daarnaast heb ik via verschillende opleidingen van alles geleerd over patronen, familiesystemen, gedrag, veerkracht, stress en relaties.

Mijn inzichten

In ‘coachland’ zie je vaak het onderscheid tussen cognitieve therapieën en emotioneel lichaamswerk. Beiden heb ik persoonlijk ondergaan om de toegevoegde waarde te proeven. Het bleek niet te werken. Onze belastbaarheid ofwel veerkracht hangt immers samen met ons lijf én brein. Ik combineer daarom beiden. Dit geeft een duurzaam resultaat.

Het B.L.O.E.I.-traject +

Elk inzicht of verandering begint met Bewustwording. Je gaat Leren hoe het ook anders kan. Bewustwording en leren is effectiever vanuit Ontspanning. Ontspanning kun je voelen in je lichaam. In je lichaam kun je ook gaan Ervaren. Je krijgt nieuwe inzichten die je leert Implementeren.

Opbouw

N

Afstemgesprek

Een belangrijke eerste stap voor mij is de kennismaking. Voor beiden is van belang dat er vertrouwen is in de samenwerking. Vertrouwen en veiligheid zijn de basis voor een succesvol traject.

N

Zeven 1 op 1 sessies van 90 minuten

De tijdsduur van 90 minuten is voor mij essentieel. In het eerste deel van een sessie staan we stil bij het denken en doen van de coachee, en komen we tot handvatten voor meer regie en blijheid. In het tweede deel gaat de coachee meer ontspanning ervaren. Vanuit ontspanning ontstaat er meer interne stabiliteit. Daarnaast ontstaat meer ruimte en tijd om te kiezen voor ander gedrag. Beiden delen tezamen geven een duurzaam resultaat

N

In elke sessie wordt bepaald:

  • De essentie uit iedere sessie;
  • De oefeningen/aandachtspunten tussen de sessies in;
  • Terugkoppeling ervaringen coachee.
N

Tussentijds contact.

Eén of twee dagen na de sessie neem ik altijd even contact op met de coachee. Ik houd van zorgvuldigheid. We checken dan even kort of er nog open eindjes zijn naar aanleiding van de sessie en mogelijk kan ik je nog wat extra tips geven.

Inclusief:

  • Ondersteunend boek systeem-coaching;
  • Een drijfverentest
  • Een waardentoetsstenen sessie

De investering bedraagt 1475  euro exclusief BTW.

‘’Inzicht zonder handeling, geeft geen verandering’’

Heb je nog vragen?

Neem hieronder contact met me op.