Praktijk voor coaching

Over mij

Cora Berlo-Vink

In 2005, kwam ik via een managementopleiding in aanraking met het gedachtengoed van Covey en de ijsbergtheorie.

Het topje van de ijsberg is dat deel wat we dagelijks zien en leven. Het grootste deel is niet direct zichtbaar maar verscholen onder water. Gefascineerd door de hele ijsberg ontstond mijn reis.

Logica, inzicht, samenhang, denken en doen.

Allemaal kreten die mijn basis vormen vanuit opvoeding, opleiding en omgeving.

Dat werkte prima zolang er geen gedoe was. Op de momenten dat er wrijving ontstond, bijvoorbeeld in mijn werk of relatie, merkte ik dat ik een fundament miste om op terug te vallen. Ik voelde me onzeker worden, klapte dicht en trok me terug

Ik kwam tot de ontdekking dat ik voornamelijk op de buitenwereld gericht was; doe ik het wel goed? Ben ik de moeite waard? Word ik wel geaccepteerd?

Ik realiseerde me – doordat ik vooral gericht was op de buitenwereld-  dat ik me onvoldoende bewust was van mijn drijfveren en behoeftes. Het was me onduidelijk wat mijn intern toetsingskader was waarop ik mijn keuzes kon maken. Ik miste het inzicht en vertrouwen wat ikzelf écht belangrijk vond en waarop ik kon terugvallen.

Met mijn ratio en nuchterheid kon ik de oplossing niet vinden. Ik wilde meer inzicht in mezelf. Ik wilde terug naar een voldaan leven.

Boekenkasten vol heb ik gelezen en vele opleidingen en trainingen gevolgd.

Nu, snap en doorzie ik mezelf, en ook mijn omgeving beter.

Naast het denken heb ik een extra instrument gevonden om te ervaren en te sturen; via mijn lichaam. Doordat ik bewuster vanuit mijn lichaam leef, beleef ik alles intenser en duidelijker, alsof de mist is opgetrokken. Ik voel me stabieler, autonomer en meer voldaan. Nu weet ik wat mijn behoeftes en verlangens zijn, en weet wat ik belangrijk vind. Minder fijne gebeurtenissen kan ik makkelijker accepteren en weer keren naar een happy flow. Ik voel me beter als ooit tevoren.

Ik ben dankbaar te horen en zien dat mijn methodieken ook aanslaan bij de mensen die ik coach.

Missie

Vanuit mijn passie, om de handleiding van het dagelijks leven te doorgronden, is mijn verlangen ontstaan anderen te inspireren en stimuleren ook regie te nemen over hun leven.

Visie

Het is mijn overtuiging dat we meer invloed op ons leven kunnen nemen, dan dat we nu meestal doen. Als je vanuit je eigen verantwoordelijkheid bewuster kijkt naar wat je denkt, voelt en doet, helpt het je om de handleiding van je leven te vinden.

Wie ben ik

Mijn naam is Cora. Ik ben 54 jaar, getrouwd, we hebben samen twee zonen (22 en 18 jaar) en onze poes Pippi. 

Mijn levensmotto is ‘een dag niet geleerd is een dag niet geleefd’. Met een man en twee zonen als dagelijkse spiegel komt dat helemaal goed. 

Ik geniet van mijn leven, graag onder genot van een hapje, drankje en een mooi gesprek. Ik ben leergierig en houd van afwisseling. Dit maakt dat ik mijn praktijk combineer met een baan als consultant. Zo weet ik ook wat veranderen betekent in een zakelijke werkomgeving.

Op mijn reis in aanraking gekomen met verschillende technieken en methoden. 

Eén van mijn pareltjes is VO, een techniek om in een aantal lessen je eigen energie-machientje aan te zetten. Hierdoor heb ik meer energie, geniet ik bewuster en intenser van de dagelijkse dingen die ik doe.

Wat doe ik anders

Mijn nuchtere analytische basis combineer ik met inzichten en ervaringen die verder reiken dan ons denken. We hebben een heel lichaam gekregen om te toetsen en te ervaren. Deze verdieping zorgt voor je fundament.

Je ontdekt de regisseur in jou en leert daarmee sturen. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag, en de impact van jouw gedrag in de interactie met de ander. Je gaat ervaren wat jij nodig hebt en belangrijk vindt en hoe dit te realiseren.

Daarnaast blijf ik ervaringsdeskundige. Ik ben nog steeds een denker met het risico op vastdenken. Inmiddels kan ik goed schakelen en verblijven in mijn lichaam om meer te kunnen ervaren en afstand te nemen van mijn denken. Daardoor ontstaat meer rust en ben ik constructiever in mijn handelen.

Ben jij nieuwsgierig hoe jij weer regie kan nemen op jouw leven?

Je bent welkom in mijn praktijk voor een kennismaking.