Praktijk voor coaching

1 op 1 coaching

Wil jij ontspannen en weer
‘in control’ zijn in jouw leven?

Dan is het B.L.O.E.I. traject wat voor jou.

Je bent het type van niet zeuren: gewoon doorgaan dan gaat het vanzelf over.

Zo ben je opgegroeid en dat werkte prima… tot nu. Het lijkt wel of dit mechanisme niet meer werkt.

Het gaat voor jou om denken en doen. Gaan voor concrete resultaten. Je wilt het ook graag goed doen. Je staat onvoldoende stil bij wat jijzelf écht vindt of voelt. Dat vind je lastig. Je mist een interne referentie om aan te toetsen.

Je lijkt je leven op de rit te hebben en toch:

N

Je mist het voldane gevoel aan het einde van de dag.

Het lijkt wel of de dingen die je nu dagelijks doet, minder belangrijk worden. Je bent ontevreden hoe de dagen aan je voorbij vliegen. Maar je vindt dat je niet mag klagen;

N

Je wordt overvallen door emoties op onverwachte momenten.

Zo ken je jezelf niet. Of je merkt dat je overgevoelig reageert als iemand wat tegen je zegt. Wat weer irritatie geeft met je omgeving. Je hebt geen idee waar deze emoties vandaan komen, en nog belangrijker, hoe dit op te lossen. Het liefst negeer je ze. Je wilt je niet aanstellen en gaat over tot de orde van de dag. Het lijkt wel of dit gedoe alleen maar toeneemt. Je moet er echt wat aan doen. Maar hoe en wat?

N

Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt door de hectiek van je werk, je gezin en alle andere verplichtingen die ‘moeten’.

Je draagt veel op je schouders en het lijkt alleen maar toe te nemen. Je hebt geen idee hoe je dat kunt veranderen. Alles lijkt even belangrijk. Overdenken en tot actie overgaan werkt niet meer. Je raakt er gestrest van en ook geïrriteerd. Je zit niet meer ‘aan het stuur’ zoals voorheen. Daar baal je van want je wilt verantwoordelijkheid nemen voor je eigen zaken;

Hoe zou het zijn als je:

N

Weet wat jij belangrijk vindt zowel op je werk als privé? En daar naar gaat handelen? Je vanuit ontspanning dagelijks jouw keuzes maakt en grenzen stelt die goed zijn voor jou? Zodat je weer een voldaan gevoel krijgt, doordat je bewust de tijd neemt om de juiste keuzes te maken en die dingen te doen die voor jou de moeite waard zijn?  

N

Weer grip hebt op jouw emoties? Jij inzicht hebt in jezelf en op het perspectief hoe dit anders te doen? Dit geeft structuur in je denken, rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam. Je hebt  weer de regie terug die jij zo graag wilt.

N

Ontspannen opstaat en geniet van de dag? Weer met plezier naar je werk gaat? Je ontspanning en harmonie ervaart met jezelf en je omgeving? Je het gevoel hebt de wereld weer aan te kunnen.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik leer jou door middel van het B.L.O.E.I. traject bewust in contact te komen met jouw eigen regisseur. Jouw regisseur observeert dat wat je denkt, voelt en wilt doen. Vanuit bewustwording en ontspanning heb je dan de tijd om keuzes te maken. Elk moment van de dag. Keuzes die goed zijn voor jou en je omgeving!

Wat houdt het B.L.O.E.I.-traject in?

Elk inzicht en elke verandering begint met Bewustwording. Jij gaat Leren hoe het ook anders kan. Bewustwording en leren is effectiever vanuit Ontspanning. Ontspanning kun je voelen in je lichaam. In je lichaam kun je ook gaan Ervaren. Je krijgt nieuwe inzichten die je leert Implementeren.

Wie ben ik om jou te helpen?

Ik ben Cora. Ik ken de situatie als geen ander. Vastzitten in je denken en je doen. Het maakte me gefrustreerd en ongelukkig. Ik dacht: ‘is dit nu het leven nu? Dit moet toch anders kunnen!?’

De afgelopen jaren ben ik op zoek gegaan naar de antwoorden op deze vragen. Ik heb mijn kijk op de zaken verbreedt en verdiept. Ik ben op zoek gegaan naar oplossingen die eenvoudig én direct toepasbaar zijn. Zodat ik de regie kreeg over mijn leven.

Ik ben leergierig en houd van afwisseling. Vanuit mijn achtergrond als consultant weet ik ook wat veranderen betekent in een zakelijke werkomgeving.

N

Ik gun het jou om jouw handleiding te vinden!

N

Ik gun het jou om regisseur te worden van jouw eigen leven!

N

Ik gun jou een leven vanuit ontspanning, meer in balans en gelukkiger!

Het traject voor jou

N

Vijf 1 op 1 sessies van 90 minuten.

De tijdsduur van 90 minuten is voor mij essentieel. In het eerste deel van een sessie staan we stil bij je denken en doen, en komen we tot handvatten voor meer regie en blijheid voor jezelf. In het tweede deel ga je meer ontspanning ervaren en vergroot je je bewustzijn. Beiden delen tezamen geven een duurzaam resultaat.

N

Tussentijds contact.

Eén of twee dagen na de sessie neem ik altijd even contact met je op. Ik houd van zorgvuldigheid. We checken dan even kort of er nog open eindjes zijn naar aanleiding van de sessie en mogelijk kan ik je nog wat extra tips geven.

De investering bedraagt 595 euro inclusief BTW.

NB Wellicht is jouw werkgever bereidt om deze investering in jou te doen. Er zijn diverse budgetten voor coaching, zoals een re-integratiebudget, een loopbaanbudget of budget voor persoonlijke ontwikkeling. Vraag er dus naar bij je werkgever!

‘’Inzicht zonder handeling, geeft geen verandering’’

Wat zeggen anderen…

Ik kon dingen moeilijk loslaten en accepteren dat ik daar geen grip op had. Daarnaast kon ik impulsief en emotioneel reageren. Door de coaching van Cora heb ik geleerd eerst de situaties te analyseren. daardoor kan ik rustiger en op het juiste manier reageren en communiceren. 

Cora blijft neutraal en oordeelt niet. Zij kan zich heel goed in de persoon verplaatsen, begrijpt heel snel de situaties / issues waar je mee zit en  daardoor kan zij de juiste tips en oefeningen geven. De  ontspanning die ze na de intensieve sessie geeft, is een welkome toegevoegde waarde. Hiermee differentieert ze zich van andere coaches.

Sylvie, Accountmanager

Tijdens het telefoongesprek wist ik gelijk dat ik bij Cora aan het juiste adres was. Mijn leven voelde als een rollercoaster, en ervaarde enorme onrust in mijn lijf en hoofd. Tijdens het telefoongesprek nam de onrust al af omdat ze gelijk doorhad wat ik nodig had.

Na de sessies is het wonderlijk te ervaren, zeker voor een nuchter persoon als ik, waar je lijf toe in staat is als je ervoor open staat. Hoewel mijn primaire neiging nog steeds is om in mijn hoofd te gaan zitten, kan ik veel beter voelen en mijn gevoelens ook uiten. Hierdoor is de band met mijn kinderen en man sterk verbeterd. Ik maak makkelijker contact met anderen maar voel ook als het me teveel wordt. Dan sluit ik me af en neem ik mijn rust.

Renske, organisatie adviseur

Veel gestelde vragen

Hoeveel sessies heb ik nodig?

De overgang van hectiek, stress en spanning, naar duurzame regie en ontspanning vraagt tijd. In stapjes leer je je handleiding doorzien. Daarnaast ga je na een aantal sessies het effect van ontspanning ervaren. Na 3 sessies merk je al het verschil. Met 5 sessies heb je een stabiele basis om de regisseur te zijn van jouw leven. 

Met welke regelmaat vinden de sessies plaats?

Meestal zitten er tussen de eerste drie sessies, maximaal twee weken. Tussen de laatste twee zitten meestal drie weken. In de eerste periode is er vaak zoveel resultaat geboekt dat er meer tussentijd mogelijk is tussen de laatste sessies. We zetten dan de puntjes op de i. 

Voor wie is dit traject geschikt?

Als je geen speelbal wilt blijven van allerlei factoren om je heen waardoor je je nu onmachtig voelt om dingen te kunnen veranderen. 

Waar sta ik dan na vijf sessies?

Je zit niet meer vast in je hoofd en gespannen in je lichaam. Je ervaart wat ontspanning is en kijkt met meer afstand en overzicht  naar jouw werkelijkheid. Je hebt inzicht in jouw eigen gebruiksaanwijzing en weet hoe hier effectief op te sturen. Dit maakt dat je meer voldaan en tevreden bent met jezelf en je leven. 

Krijg ik ook huiswerk?

Ja, om positieve ontwikkelingen daadwerkelijk door te voeren is het fijn, om naast de sessies, tussen de sessies door te oefenen. Zo ga je de effecten ook echt zien en wordt veranderen leuk en makkelijker. 

Ben ik als man ook welkom?

Jazeker, in mijn communicatie richt ik me op vrouwen, maar mannen zijn ook van harte welkom. Het gaat erom of mijn verhaal en aanpak je aanspreekt. 

Kan ik met je sparren of dit traject geschikt is voor mij? Of wat als ik andere vragen heb?

Zeker, laat dat via deze link  weten en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Neem contact op met Cotjing

Wil je weer ontspannen en voldaan achter het stuur van je eigen leven. Wil je weer regie? Ik stem graag met je af hoe jij hier vorm aan kunt geven.